Adopteer een huis in Hummelo

Adopteer een huis in Hummelo
Voorzijde van het huis, met aan de rechterzijde de opkamer

Om het project Tijdreis Hummelo meer van ‘het dorp’ te maken en mijzelf wat te ontlasten ben ik op zoek naar mensen die een of meer huizen willen adopteren. Zij zullen voor dat huis materiaal verzamelen en soms een stukje verzamelen. De 3D modellen maken hoeven zij natuurlijk niet te maken.De afgelopen anderhalf jaar heb ik veel tijd besteed aan het verzamelen van informatie over de historie van Hummelo, het leren van de verschillende computer programma’s en het bouwen zelf. Zoals we hebben kunnen zien in de afgelopen weken heeft dat tot een bijzonder resultaat geleid.

Maar we gaan verder. Mijn hoofd zit nog vol met ideeën hoe je het verleden van Hummelo met moderne technologie kunt beleven. Dat betekent dat ik de komende tijd nog steeds mijn vrije tijd voor een groot deel in dit project zal stoppen.

Om het allemaal echter wat meer behapbaar te maken heb ik de actie ‘adopteer een huis’ bedacht. Inwoners en oud-inwoners van Hummelo kunnen mij helpen met het verzamelen van informatie, maar ook kunnen hun waardevolle herinneringen van vroeger bewaard en gedeeld worden. Het project kan zo minder van mijzelf en meer van het dorps gaan worden. En ik kan meer tijd besteden aan waar ik echt goed in ben.

Ik heb de eerste 2 mensen al bereid gevonden om een huis de adopteren. Wim Smeitink wil graag een bijdrage leveren voor het Molenaarshuis, de Woord/de Bult, de molen, Villa Breukink en het eerste doktershuis aan aan de Keppelseweg. Daarnaast zal Trijntje Maandag een stukje schrijven over het huis van Maandag aan de Dorpsstraat.

Maar iedereen die het leuk vind en iets weet over hoe het vroeger was kan meedoen. Is er een huis waarvan je een deel van de geschiedenis kent, waar je herinneringen aan hebt wat daar gebeurde en hoe het leven indertijd was? Ik en alle volgers van het project zouden het leuk vinden als we daar iets over zouden kunnen lezen.

Zelf zal ik het gebruiken om het model te verbeteren, vooral om het meer te gaan laten ‘leven’.

Mijn verwachtingen voor de deelnemers zijn niet hoog. Als er incidenteel een stukje is, met eventueel een foto is dat leuk. Het zal ook niet moeilijk zijn. Als je een mailtje kunt schrijven, dan zal het ook lukken om een stukje te maken dat op de site komt.

Mocht je interesse hebben, reageer dan hieronder en ik zal contact opnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.