2 Comments on “Beelden uit het verleden: dorpsgezichten in 1900 en 1950.

 1. Ha Pascal,

  Wat een prachtige beelden uit het verleden! Welk programma gebruik je daar eigenlijk voor? Is dat misschien Layer? Ik zal zo meteen even een bericht van de Erfgoedclub Gelderland mailen. Ik ben een maand of wat geleden naar dat symposium van hen geweest bij CODA in Apeldoorn en zag daar presentaties op van die grote microsofttafels: eentje van huis Bergh, eentje van Zutphen en eentje van Doetinchem: beide van voor de bombardementen in WO-2.

  Het is adembenemend mooi zo als jouw replica’s eruit zien. Ben zo benieuwd naar het pand van Tenkink met daaraan vastgebouwd de schuur (wat nu ons huis is).

  Het huis aan de Dorpsstraat 38 (waar wij eerst woonden > later woonden William en Marieke daar) is van 1929.

  Heel veel succes Pascal: ik volg je via Twitter en via de mail!

  Met groet,

  Henk ten Zijthoff

  • Hoi Henk,

   Het programma dat ik gebruik om de modellen te maken is Sketchup, wat vroeger van Google was, nu van Trimble. Google gebruikte het om op Google Earth de steden te modelleren. Daarnaast gebruik ik (sinds afgelopen week dus) Maxwell Render om mooie afbeeldingen van de modellen te maken. Layer is meer geschikt om ‘in het veld’ modellen te bekijken. Het zou bijvoorbeeld fantastisch zijn om tijdens de Enghuizenroute wandeling te kunnen zien hoe en waar Enghuizen nu precies gestaan heeft zo op je mobiel. Helaas bleek het lastig te zijn om de modellen van Sketchup over te zetten naar Layar. Misschien iets voor de toekomst?
   Ik ben benieuwd wat de Erfgoedclub heeft laten zien. Ik heb je mail inmiddels ontvangen.
   Villa de Zuylenkamp staat hoog op mijn verlanglijstje, maar het is een nogal bewerkelijk gebouw, vooral met de bijgebouwen erbij, maar hij is onderweg.
   Dorpsstraat 38 is (letterlijk en figuurlijk) nog even verder weg, maar ik ben inmiddels ook al vooruit aan het kijken naar de buren: de cooperatie. Die is van wat oudere datum (wanneer is de Welkoop daar eigenlijk begonnen?), maar ook erg interessant.
   Voorlopig nog voldoende te doen in ieder geval!

   Pascal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.