Collega’s: Leeuwarden in 3D

In Leeuwarden is begin 2013 een start gemaakt om de stad van omstreeks 1600 te modelleren op basis van een kaart uit 1603. Dit interactieve model moet de blikvanger worden van een tentoonstelling over Leeuwarden in de 17e eeuw.

Het boeiende aan dit project is de vorm van crowdfunding dat ze daar gebruiken. Mensen kunnen panden adopteren en daarmee de ontwikkeling mogelijk magen. De prijzen lopen uiteen van 25 to 100 euro, afhankelijk van de grootte van het gebouw. In ruil daarvoor krijgt men een dvd, een stadswandelingenboekje en/of een speciale VIP-night, al naar gelang de bijdrage. Er zijn inmiddels al 202 panden geadopteerd en men kan zich voor de andere 500 panden tot 1 juni inschrijven.. Ik wou ik dat ik zo commercieel handig was…

Ook nu zie ik weer dat Unity 3D gebruikt wordt, in dit geval om een interactieve kaart te maken, maar waarschijnlijk ook voor de ‘spectaculaire tocht door de stad zoals die er rond 1600 uitzag’.

Leeuwarden in 3D
Leeuwarden in 3D

De uitvoering is in handen van Axe Kooi van Los Digitalos die al meer 3D projecten gedaan hebben voor o.a. Groningen en Deventer. Helaas zijn er nog geen beelden te zien van hoe men het wil gaan maken. Op de facebookpagina staat echter een filmpje waarin een kaart van Groningen 3D is gemaakt. Zou dat de manier zijn die men ook voor Leeuwarden wil gebruiken? Het is natuurlijk niet levensecht, maar geeft wel een betere kans dat het in september afgerond is.

Getagd met ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.