Collega’s: Virtueel Rhenen

Collega’s: Virtueel Rhenen
De vismarkt in Rhenen in 1650-1750

In Rhenen verwacht men binnenkort een project af te ronden die het mogelijk moet maken Rhenen in de periode 1650-1750 virtueel te bezoeken. Hiervoor zijn er bijna 500 gevels gemaakt om zo een compleet beeld van de stad in die periode te geven.Niet alle panden zijn in 3D gemodelleerd. Ik kan we daarbij iets voorstellen, 100 modellen is al veel werk. Van de ongeveer 490 panden blijkt op dit moment ruim 120 in 3D beschikbaar te zijn. De rest zijn voornamelijk gevels. Dat is voldoende om bij het rondlopen een behoorlijk beeld te krijgen, mits je natuurlijk op de straat blijft lopen.

De vismarkt in Rhenen in 1650-1750
De vismarkt in Rhenen in 1650-1750

Ook in dit project zijn de modellen zelf eenvoudig van opbouw en worden details als ramen/deuren getoond door afbeeldingen op de muren te ‘plakken’. In dit geval is dat nog een lastige klus, want er zullen niet veel gebouwen uit de periode 1650-1750 overgebleven zijn. Eenzelfde probleem zie ik als ik naar Hummelo van voor 1800 ga kijken: zo goed als alle gebouwen die er zijn komen van na 1800.

Hoewel men een andere tool gebruiken om de modellen te maken (3D studio max), gebruiken ze net als ik Unity 3D om een game te maken. Dit is in samenwerking met het ROC in Ede gebeurt en in 2009 is daarmee een spel opgeleverd. Dit spel is verspreid onder de scholen in Rhenen. Helaas is de game niet te downloaden of zijn er video’s beschikbaar. Ik ben heel benieuwd wat zij hebben bereikt!

Zie de site: http://www.stadrhenen.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.