Contact Zuid: Digitale tijdreis deel 2

Deze week verschijnt in het Contact Zuid een nieuw stukje over mijn vorderingen met het huis van Maandag en een oproep voor informatie over de oude Lagere School.

Bekijk het artikel op de site van Contact

Afbeelding Contact Zuid: voorzijde van het huis van Maandag
Voorzijde van het huis met rechts de opkamer

Hummelo – Eerder publiceerden we over een bijzonder project van Pascal Serrarens. Zijn doel is om het dorp Hummelo digitaal vast te leggen aan de hand van oude bouwtekeningen, foto’s enz. Hij wil op die manier de ontwikkeling van het dorp zichtbaar maken. Naar aanleiding van die oproep kreeg hij veel reacties. Verschillende mensen hebben hem al kunnen helpen.

Een mooi voorbeeld is het huis, dat vroeger van de familie Maandag was aan de Dorpsstraat 23/25. De familie Maandag stuurde hem een email met de melding dat ze nog een oud schilderij hadden van de voor- en achterzijde uit de 40’er jaren. Dat kwam goed uit, want omdat dat huis ver van de weg afligt en tussen hoge bomen staat, zijn er vrijwel geen goede foto’s van. Ook de huidige bewoners kwamen nog met bouwtekeningen uit 1979 en hij kreeg verder een tekening uit 1944. Hierdoor is het model van dit huis toch heel gedetailleerd geworden en ook een van de eerste waarin hij de binnenzijde heeft kunnen nabouwen. Het is zeker de moeite waard om dit resultaat te gaan bekijken op zijn website. Een van de meest populaire modellen is verder de onlangs afgebroken lagere school aan de Keppelseweg. Hij heeft echter nog te weinig informatie over dit gebouw: de beste foto’s die hij heeft komen uit de 80’er jaren en toen was de school al behoorlijk vervallen. Het zou fantastisch zijn als hij de school ook weer in detail kan laten terugkeren met bijbehorend schoolplein, banken, schoolbord en wat verder nog opviel in dat gebouw. Hiervoor heeft hij dan wel meer informatie nodig, dus heeft u foto’s, tekeningen, schilderijen van de school dan is hij daar zeer in geïnteresseerd. Hij hoeft die documenten niet zelf te hebben: een digitale foto of scan is voldoende. Dus heeft u informatie voor Pascal?, dan kunt u hem een email sturen: hummelo@serrarens.nl. Ook via de website www.serrarens.nl zijn er mogelijkheden om met hem in contact te komen.

Afbeelding Contact Zuid: achterzijde van het huis van Maandag
Achterzijde van het huis met links het varkenshok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.