Contact Zuid: Presentatie Hummelo 1900

Contact Zuid: Presentatie Hummelo 1900

Lees het artikel op de site van Contact

Hummelo – Op 8 oktober presenteert Pascal Serrarens bij De Gouden Karper zijn model van het oude Hummelo. Het is een digitale tijdreis naar het dorp van weleer. Een interessante avond voor iedereen die van geschiedenis houdt en in het bijzonder in de geschiedenis van Hummelo geïnteresseerd is. Het is verbazend wat tegenwoordig allemaal met computers kan. De ´reis terug in de tijd´ begint om 20.00 uur.

De in Hummelo wonende Pascal Serrarens is doctor in de Informatica en Business Consultant voor grote projecten in verkeer en vervoer. In zijn vrije tijd onderzoekt hij de grenzen van computertechnologie om zo de wereld om ons heen op een andere manier te ervaren. Hij zal een rondleiding geven in het Hummelo van 1900. Met behulp van moderne computertechnieken is het mogelijk om rond te lopen en te kijken in het zorgvuldig nagebouwde dorp. Voor ouderen is het een feest van herkenning waarbij ook tips welkom zijn over hoe Hummelo er vroeger uitzag. Voor jongeren is het een leuk computerspelletje: wat gebeurt er als je voor de stoomtram gaat staan? Kun je daar binnenlopen? Kun je dat boek oppakken?

De afgelopen 1,5 jaar heeft Pascal aan dit computermodel gebouwd. Op basis van honderden oude foto’s, tekeningen, schilderijen en verhalen is zo een nauwkeurige kopie van het verleden ontstaan. Door gebruik te maken van technieken uit de wereld van computerspelletjes komt deze wereld tot leven. Het is mogelijk om rond te lopen, binnen te kijken in huizen, een ritje te maken met de stoomtram en de werking van de korenmolen te bekijken. Men kan daarbij stilstaan bij een aantal boeiende huizen zoals De Gouden Karper, de kerk, het huis van Maandag, Enghuizen en de molen. Daarbij kan men een aantal gebouwen ook van binnen bezichtigen. Men kan de stoomtram nemen om de afstand van Hummelo naar Enghuizen te overbruggen.

Daarnaast zal Pascal ook laten zien hoe het model gemaakt wordt en dat het ook mogelijk is om zelf zo’n model te maken. Pascal zal een tip van de sluier oplichten hoe zo’n 3D computermodel gemaakt kan worden. Het is ook mogelijk om jezelf op te geven om zelf te leren mee te werken aan de reconstructie van het dorp en zijn omgeving. De presentatie zal tenslotte ook een blik werpen op de mogelijkheden in de nabije toekomst en hoe binnenkort een realistische tijdreis naar het verleden mogelijk gaat worden.

Meer informatie is al te vinden op website van Pascal: http://serrarens.nl. Je kunt ook voor info mailen naar: hummelo@serrarens.nl. Na de presentatie zal het model van ´Hummelo 1900´ ook op zijn website te bekijken zijn. Dan kun je in alle rust nog rondkijken en uitproberen wat er gebeurt als je voor de stoomtram gaat staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.