De Melkerij

De Melkerij
De Melkerij

De melkerij in Hummelo behoort tot het landgoed van Enghuizen, maar dat is niet te zien aan de typische rood-gele luiken die je normaal op de boerderijen ziet die bij het landgoed horen. De opbouw van het gebouw is ook geheel anders dan de gebruikelijke hallehuizen die je in deze omgeving veel tegenkomt.

De Melkerij is niet direct zichtbaar vanuit Hummelo, omdat het Rentmeestershuis en met name de Wagenschuur het zicht ontnemen. Toch zullen met name wandelaars haar gezien hebben, want de Enghuizenroute en de Domineeswandeling voeren er beide lands. De wandelingen gaan door de bossen die rondom de kavel liggen. Deze bossen krijgen ook in mijn modellen langzaam vorm, naast bomen staan er nu ook de eerste struiken, zoals je misschien op de achtergrond van deze afbeelding ziet.

De Melkerij
De Melkerij

Eerlijk gezegd ben ik nog steeds benieuwd waarom de Melkerij gewonnen heeft bij de verkiezing van het volgende model. Het zou goed kunnen dat het te maken heeft met de voorbereidingen voor het openluchtspel dat dit jaar in augustus weer plaatsvind. Deze worden echter op de binnenplaats van de Wagenschuur gehouden, misschien dat dat dan de wens was?

2 reacties op “De Melkerij

  1. Ha Pascal,

    weer even genoten van je digitale uitvoering van de Melkerij. Ben je nog iets meer te weten gekomen over de geschiedenis van het gebouw en waarom het zo is gebouwd zoals het er nu staat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.