Dorpsstraat 13: het huis van Engbers

Als ik het goed begrepen heb moet dit het huis van Engbers geweest zijn. Het is nog niet zo lang geleden gesloopt, rond 1979, maar toch heb ik er nog weinig fotomateriaal van. Er zijn een tweetal foto’s uit de 80-er jaren en de achterzijde staat op een tekening vanaf het huis van Maandag (daarover later meer…).

Het huis stond dicht op de weg, net zoals vele huizen vroeger.

Het huis van Engbers rond 1950, voorzijde

Het dak was opvallend: in het midden verdiepte het zich weer, waar je zou verwachten dat het plat zou zijn. Nu zal men vaak boombladeren geruimd moeten hebben daar. Ook was het huis behoorlijk ingebouwd, zoals je kunt zien in de bovenaanzicht:

Het huis van Engberts op Dorpsstraat 13, bovenaanzicht

4 reacties op “Dorpsstraat 13: het huis van Engbers

  1. Huis nr 13 is prachtig. Ik heb er vroeger veel gespeeld! Fam Vervelde woonde er als laatste (aan Westhoff-zijde). Fam woont nu op de Veldhof, dus die zijn voor details nader te benaderen. Aan onze zijde weten er meer van de fam G iets te vertellen. Die voordeur aan de weg kan ik me niet herinneren. Er zat een deur als ingang van de woning aan de steeg tussen ons en ‘Mies de Vries’. Ter hoogte van halverwege de blinde muur van de garage van Gert en Ien…. De steeg lag wat lager, alsof het een kleine vijver was tussen de woningen.
    Als je je huidige afbeelding zeker weet dan zeg ik niets… ik ga nader informeren tzt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.