Een meesterstuk: de preekstoel van de kerk

Een foto van de preekstoel
Een foto van de preekstoel

In het laatste filmpje was hij al te zien: de preekstoel in de kerk van Hummelo. Het is een bijzonder model in verschillende opzichten. Het is de eerste stap om de kerk ook aan de binnenkant te modelleren. Daarnaast is het een zeer gedetailleerd model waarbij vele details van het houtsnijwerk zichtbaar zijn. Maar het belangrijkste feit is dat het model niet door mij, maar door een collega is gebouwd: Berry Joosten.

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Berry of hij kon meehelpen bij de 3D reconstructie van Hummelo. Het was zijn hobby om allerlei zaken in 3D te modelleren. Hij stelde voor  een bijdrage leveren door losse componenten zoals onderdelen van het interieur te modelleren. Om zijn vaardigheden te testen heb ik voorgesteld dat hij zijn tanden zou zetten in de preekstoel: een mooi object waar duidelijk uit zou blijken wat hij in huis had. In feite was dit model daarmee een waar meesterstuk!

Het model van de preekstoel
Het model van de preekstoel

Het is inmiddels gebleken dat dat wel goed zit: het is een mooi levensecht model geworden die aansluit bij de werkwijze en detaillering die ik zelf ook gebruik. Hierbij wil ik Berry dan ook hartelijk bedanken voor deze bijdrage!

 

Detail van de preekstoel
Detail van de preekstoel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.