Een nieuw soort model: de boer

Een nieuw soort model: de boer

In de versie van mei van de virtuele tijdreis heb ik mensen geïntroduceerd die rondlopen in het Hummelo van 1900. Het begint nu ook te lukken om die mensen er meer uit te laten zien zoals toen. Als eerste kan ik daarom presenteren: de boer.

Boer1
Het is nog een eenvoudig model, want om dit te maken moet ik (weer) een nieuw computerprogramma leren te gebruiken: Blender. Sketchup is fantastisch om gebouwen mee te maken, maar de rondingen van een mens is toch veel lastiger. Ook moet je zo’n model kunnen animeren, zodat deze over straat kan lopen, zwaaien etc. Het basismodel van het figuur komt uit MakeHuman. Dit is een programma waar je menselijke figuren tot in model mee kan modelleren. Klein, groot, dik, dun gespierd, je zegt het maar. Dit gaat vrij vlot een eenvoudig en dit heb ik dan ook gebruikt in de eerder genoemde versie van mei van de tijdreis.

Blender moet ik dan gebruiken om kleding en later ook lichaamsbeharing te maken. Om over dat laatste te beginnen: dit blijkt heel belangrijk in die tijd. Glad geschoren kwam bijna niet voor. Kijk maar eens op bladzijde 14 van het boek ‘Eén stad, vier dorpen en een buurtschap’ of op de pagina met Gemeentefunctionarissen van hummelo.nl: snorren en baarden kwamen veel voor. Zover ben ik echter nog niet. Eerlijk gezegd is het enige kledingstuk dat ik echt gemaakt heb het petje en die past nog niet eens echt goed. Alle begin is moeilijk.

Getagd met , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.