Het Molenaarshuis – voorzijde

Het Molenaarshuis – voorzijde

Op de presentatie van Hummelo 1900 was ook de heer Smeitink aanwezig. Hij heeft vroeger in het Molenaarshuis aan de keppelseweg gewoond. Van hem mocht ik een aantal kopieen van foto’s ontvangen waardoor na de achterzijde, nu ook de voorzijde van het Molenaarshuis zichtbaar wordt.

Aan de voorzijde zitten twee ramen die de indruk geven van een erker, maar het zijn normale, platte ramen. Hiermee lijken ze op de ramen die ook nu nog in het Doktershuis zitten. Boven de voordeur zit een gevelsteen ‘Molenaarshuis’, die nog altijd bestaat. Ze zit tegenwoordig ingemetseld in een schuur op die lokatie op het MolenaarsErf.

Keppelseweg-35-voorzijde

1 reactie op “Het Molenaarshuis – voorzijde

  1. Het Molenaarshuis is mijn geboortehuis geweest, nu 80 jaar geleden. Mijn zusje was 4 jaar eerder geboren in het huis waar nu de familie Ankersmit aan de Horstweg woont, maar die was er toen nog niet. Alleen via een fietspad dat uitkwam op de Neuzendiek kon je er komen.

    Veel herinneringen heb ik niet meer aan mijn jeugd in het Molenaarshuis. Dat kan ook niet, want toen ik 3 jaar was zijn mijn ouders verhuisd naar een nieuw gebouwde woning aan de overzijde van de Keppelse weg. Ik herinner me nog vaag dat er op de deel een schommel was waar ik graag in zat. En de brand van het huis van dokter Westerbeek van Eerten het latere Het Zand, staat me nog levend voor de geest. Ik stond achter het hekje aan het Hennendal te kijken toen de schoorsteen werd omgehaald en meende dat ik die op mijn hoofd zou krijgen. Ik ben huilend naar mijn moeder gelopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.