Hummelo – de game Mei 2013: in beweging

Hummelo – de game Mei 2013: in beweging
De stoomtram met rook en stoom

Deze maand zijn er een heleboel verbeteringen te zien die Hummelo in 1900 levendig maken. Over een aantal verbeteringen heb ik al eerder geschreven, maar de belangrijkste stap is dat er nu mensen rondlopen in Hummelo.De figuren zijn nog lang niet af: zo dragen ze moderne kleren, zitten er gaten in en trekken ze zich van niemand wat aan, maar het is een eerste stap. Het idee is dat ik deze mensen ga modelleren als historische figuren. Dat geeft weer een nieuwe uitdaging: wie woonden er en hoe zagen ze eruit. Ik zal alle foto’s opnieuw moeten bekijken. Misschien hebben jullie nog heel oude foto’s van inwoners van Hummelo rond 1900?

De stoomtram met rook en stoom
De stoomtram met rook en stoom

Andere verbeteringen zijn te vinden op de stoomtram: er zitten nu bankjes in het rijtuig waar je op kunt zitten en er komt rook en stoom uit de locomotief. Het is tenslotte een stoomtram.
Daarnaast zijn er schaduwen in de kern van Hummelo te zien. Het berekenen hiervan kost veel computerkracht. Helaas heeft mijn computer te weinig geheugen om schaduwen voor alle gebouwen te berekenen. Ook de nieuwe modellen van deze maand zijn aanwezig: het doktershuus, de melkerij en de wagenschuur. De laatste twee zul je waarschijnlijk alleen op afstand bewonderen, want hiervoor zul je de hele Greffelinkallee moeten aflopen. Deze allee is nu ook geflankeerd door bomen. Hier moeten nog meer bomen komen, want zoals je tegenwoordig nog kunt zien was het een allee met een dubbele rij bomen. Rond 1900 stond aan de binnenzijde zelfs nog een rij coniferen, maar ik moet nog op zoek naar een model van een conifeer hiervoor. Ook zijn er in het algemeen meer bomen verschenen in het model. Met name aan de zijde van Enghuizen is de Dorpsstraat nu geflankeerd door rijen van eikebomen. Tenslotte zijn er nog wat kleine details bijgekomen zoals een hek bij de school.

In deze versie is het overigens ook weer mogelijk om de kerk en het huis van Maandag te bezoeken.

Speel Hummelo – de game

Getagd met , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.