Keppelseweg 2,3,4 en 5: twee huizen in één klap (in eerste instantie)

Aan het begin van de Keppelseweg staan twee dubbele woningen die op het eerste gezicht vrijwel gelijk zijn. Op nummer 3 en 5 staat ‘Den Hof’ en aan de overzijde van de straat staat eenzelfde huis op nummer 2 en 4. Je zou het misschien de eerste ‘nieuwbouwwijk’ van Hummelo kunnen noemen, want ook qua bouwstijl heeft het meer overeenkomsten met de moderne woningen dan de traditionele boerderijen waarop de meeste oude gebouwen zijn gebaseerd.

Voor mij maakt dit het werk wat eenvoudiger: de huizen zijn niet erg complex en ik kan gewoon een kopie maken voor het tweede huis. Alhoewel: aan de achterzijde zijn er wel duidelijke verschillen en dat heeft alles te maken met de schuur dit er al stond op Keppelseweg 2. Dit bewaar ik echter voor later.

Nu eerst een afbeelding van het nieuwe model in zijn omgeving. Ik heb dit keer geprobeerd de kleur van de stenen af te stemmen op de huidige kleur van de stenen. Nu ik dit schrijf realiseer ik mij dat de originele kleur wel eens wat minder donker kan zijn geweest, er zal zich in de tussentijd best wel wat vuil in de stenen terecht zijn gekomen.

Keppelseweg 2-5
Zicht op de Keppelseweg met de nieuwe modellen op nummer 2-5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.