Keppelsweg 10/12: hoe oud is dit huis nu?

Keppelsweg 10/12: hoe oud is dit huis nu?

Vanaf de kerk gezien was Keppelseweg lange tijd het eerste huis aan de rechterzijde, maar hoe oud het huis nu precies is wordt niet echt duidelijkUit gemeentelijke stukken blijkt het huis gebouwd in 1911. Samen met het tolhuis aan de Torenallee werd een bouwvergunning aangevraagd door Baron van Heeckeren. Maar klopt dat wel? De bouwstijl is nu niet echt van 1910.

Als ik op de kaarten van 1896 en 1885 kijk op wat was waar, dan zie ik daar ook al een huis staan. Net zoals het vergelijkbare huis op nummer 18/20. Zelfs op de kaart van 1811 zijn op die percelen al gebouwen te vinden.

Dan mijn nieuwe bron: de BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen) viewer. Daar staat als bouwjaar 1925 vermeld. Daar wordt ik dus ook niet wijzer van.

Voorlopig verdenk ik het huis ervan van vóór 1900 te zijn en neem ik haar dus op in het model van 1900 dat ik op 8 oktober ga presenteren.

Keppelseweg 10

2 reacties op “Keppelsweg 10/12: hoe oud is dit huis nu?

 1. Hallo Pascal,

  Uiteraard ben ik er niet bijgeweest toen dit huis er kwam te staan, maar ik zal het vragen aan de dochter van de bewoners Jansen die momenteel op Hyndendael verblijft. Misschien heeft zij nog oude gegevens. En anders misschien Marinus Veerbeel (Marinus van de Buus) die in Drempt woont, maar zelfs enkele jaren jonger is dan ik. Maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

  Het goede en tot kijk
  Wim Smeitink

  • Beste Wim,

   Marinus Veerbeek spreek ik als het goed is donderdag a.s., in eerste instantie over het huis van de postbode Vels dat stond op de plaats waar nu Dorpstraat 19 staat. Ik zal hem dan ook vragen over de keppelseweg 10/12.

   Bedankt,

   Pascal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.