Overzicht van de presentatie Tijdreis Hummelo 1900

Overzicht van de presentatie Tijdreis Hummelo 1900

Zoals velen nu wel zullen weten zal het model van Hummelo in 1900 op 8 oktober 2013 vanaf 20:00 gepresenteerd worden bij de Gouden Karper in Hummelo. Maar wat kun je verwachten? Met dit bericht wil ik alvast een tipje van de sluier oplichten.

Het maken van de tijdreis de afgelopen 1,5 jaar is voor mij ook een avontuurlijke reis die nog altijd voortgaat. Het is zo’n spreekwoordelijke sneeuwbal die van de berg afrolt: het wordt steeds groter en gaat steeds sneller. Alles lijkt te kunnen!

Ik zal het precieze moment laten zien waar het allemaal begonnen is. Waar de inspiratie vandaan komt en hoe het model gemaakt wordt.

Vanzelfsprekend ga ik een uitgebreide rondleiding geven door het dorp waar we de meeste huizen langs zullen lopen: de Dorpsstraat, Keppelseweg en Enghuizen zullen de revue passeren. Ook zullen we een aantal huizen kunnen bezoeken: de kerk, het meestershuis (Dorpsstraat 24), de huizen van Vels (nr. 13) en Maandag  (nr. 23) en ook de molen aan de Keppelseweg bekijken we van binnen.

Je kunt alvast een idee krijgen in een filmpje dat ik maakte met een oude versie van het model:

Tenslotte zal ik ook een kijkje in de toekomst geven, want zoals gezegd rolt de sneeuwbal nog steeds. Het doel is om de tijdreis steeds echter te maken en dat kan met moderne technologie. Afgelopen donderdag werd mijn Oculus Rift bezorgd: hiermee kun je echt (zonder quotes, dus echt echt!) rondkijken in Hummelo 1900. Een aantal mensen zal aan het einde dit kunnen doen. Ook neem ik de Razer Hydra mee. Hiermee krijg je armen en kun je dus dingen oppaken, bewegen, aanwijzen en zo meer. In het filmpje van de molen kon je al een voorproefje zien:

Voor dit alles geldt: je moet het met je eigen ogen gezien hebben. Het is bijna niet uit te leggen wat je meemaakt (afgezien van de lichte misselijkheid die je er van krijgt).

Dus: komt allen kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.