Presentatie tijdreis Hummelo 1900 op 8 oktober

Presentatie tijdreis Hummelo 1900 op 8 oktober

Op 8 oktober 2013 vanaf 20:00 zal ik bij De Gouden Karper mijn model van Hummelo in 1900 presenteren. Het is bedoeld voor iedereen die van geschiedenis houd en met Hummelo in het bijzonder, of die geïnteresseerd is wat je tegenwoordig met computers kan doen.

Op de stoombeurs afgelopen zondag was er veel belangstelling voor het digitale modelbouwproject Hummelo 1900. Voor ouderen was het een feest van herkenning waarbij ik ook waardevolle tips kreeg over hoe Hummelo er vroeger uit zag. Voor jongeren was het een leuk computerspelletje: wat gebeurt er als je voor de stoomtram gaat staan? Kun je daar binnenlopen? Kun je dat boek oppakken? Het was daarmee een voorproefje van wat ik van plan ben op 8 oktober te gaan presenteren.

Vanzelfsprekend ga ik een rondleiding geven door Hummelo en daarbij stilstaan bij een aantal boeiende huizen zoals De Gouden Karper, de kerk, het huis van Maandag, Enghuizen en de molen. Daarbij kunnen we een aantal gebouwen ook van binnen bezichtigen. De stoomtram kunnen we nemen om de afstand van Hummelo naar Enghuizen te overbruggen. Daarnaast zal ik ook laten zien hoe het model gemaakt wordt en dat het ook mogelijk is om zelf zo’n model te maken.

Vanaf 8 oktober zal op mijn website ook het model van Hummelo 1900 te bezoeken zijn. Dan kun je in alle rust nog rondkijken en uitproberen wat er gebeurt als je voor de stoomtram gaat staan.

Hummelo 1900-1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.