Video: molen Enghuizen in beweging

Video: molen Enghuizen in beweging
Doorkijkje molen Enghuizen

De molen waar ik eerder deze week over schreef heb ik een stukje verder uitgewerkt. De belangrijkste assen en wielen zitten er in en kunnen ronddraaien. Om dit goed te kunnen zien heb ik een korte video gemaakt waarin je op een bijzondere manier kunt zien hoe de molen in elkaar steekt.

Het gebruik van een game engine zoals Unity geeft leuke mogelijkheden. In de video kan ik namelijk de vloeren en muren weglaten om zo de volledige aandrijflijn te kunnen zien. Binnen de molen, maar ook daarbuiten. Op deze manier kun je die nergens anders zien.

Naast de molen heb ik ook een nieuw speeltje gekocht en ingebouwd. Met de Razer Hydra kan ik de bewegingen van mijn handen overnemen in de computer omgeving en zo beter het gevoel geven dat de speler een persoon is in de virtuele computer omgeving. Mij geeft het in het filmpje de mogelijkheid om het een en ander aan te wijzen. Later zal het ook mogelijk zijn om met de handen dingen te pakken en te bewegen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het draaien van de kap van de molen.

PS: excuses voor de geluidskwaliteit. Ik heb dit nog niet helemaal voor elkaar.

2 reacties op “Video: molen Enghuizen in beweging

 1. Hallo Pascal,
  Eerlijk gezegd snap ik er niet veel van, maar mooi is het wel en ik zie met belangstelling uit naar de presentatie die je na de zomer wilt houden. Het moet al gek gaan wil ik daar niet bij zijn. Verder veel succes met dit werk.

  mvg Wim Smeitink

  • Dan heb ik het belangrijkste doel bereikt want ik wil het zo maken dat men er graag naar kijkt!
   En fijn om te weten dat er tenminste 1 persoon zal komen bij de presentatie na de zomer.

   Groetjes,
   Pascal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.