Virtual Time Travel: de technieken achter Hummelo Digitaal

Ik zit regelmatig op het internet om te kijken of ik kunstjes kan afkijken van anderen en of ik anderen kan vinden die ook historische 3D modellen maken. Om het ook mogelijk te maken dat andere wereldwijd mijn activiteiten kunnen volgen ben ik enige tijd geleden ook een Engelstalige site begonnen over mijn werkzaamheden.

Omdat ik verwacht echter dat mensen buiten de regio en zeker in andere landen niet echt geïnteresseerd zullen zijn in de historie van het huis van Maandag, de winkel van Teerink zelf, zijn de berichten op de Engelstalige site anders.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

  • Welke programma’s gebruik ik en waarom
  • Hoe probeer ik een zo realistisch mogelijke beleving te bereiken.
  • Wat zijn de beperkingen en successen die ik tegenkom

De titel van de site is Virtual Time Travel, omdat dat het algemene doel is dat ik aan het onderzoeken ben: hoe kun je tijdreizen mogelijk maken met computer technieken, zodanig dat de mens die de reis maakt het gevoel krijgt dat het allemaal echt is. Dit sluit ook weer leuk aan op de aanleiding van mijn project: een documentaire van Discovery over tijdreizen.

Ik realiseer me dat ook Nederlanders geïnteresseerd kunnen zijn hierin, dus daarom kan ik hen aanbevelen ook eens op de ‘English’ knop rechtsboven te klikken en een kijkje te nemen.

(eventueel kan ik ook een overzicht van de laatste berichten aan de rechterkant plaatsen. Laat het me merken door een reactie of door vaak op de Virtual Time Travel site te kijken!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.